appsEen paar jaar geleden was het niet meer dan logisch dat je als programmeur programma’s schreef voor een computer. De technologische ontwikkelingen zijn de afgelopen paar jaar echter zo snel gegaan dat nu bijna iedereen met een computer op zakformaat rondloopt.

Inderdaad, we hebben het hier over smartphones en tablets. Het is makkelijk over het hoofd te zien, maar smartphones en tablets zijn zelf ook kleine computers die verassend krachtig zijn. Met de opkomst van de iPhone en Android toestellen opende er ook een gloednieuwe wereld voor ‘app ontwikkelaars’. Apps zijn kleine programma’s (of applicaties) die speciaal zijn ontwikkeld voor mobiele apparaten als smartphones en tablets.

Door de ongelofelijke populariteit van mobiele apparaten zijn een hoop programmeurs overgestapt op het programmeren voor bijvoorbeeld de App Store van Apple of de Google Play Store voor Android. Het feit dat bedrijven als Apple en Google mensen aanmoedigen om zelf programma’s te schrijven door speciale development kits aan te bieden heeft veel mensen kunnen overtuigen om voor mobiele apparaten te gaan programmeren.

Een aantal voorbeelden van apps die gemaakt zijn door knappe koppen uit de programmeer wereld zijn: Angry Birds, Shazam, en Whatsapp.