Een van de meest populaire en gebruikte programmeer talen is C++ (lees: C plus plus). C++ is een nieuwere en verbeterde versie van C, een programmeer taal die al een aantal jaren meegaat maar door nieuwe technologische ontwikkelingen toe was aan verbeteringen.

Een van de belangrijkste vernieuwingen van C++ is de mogelijkheid om object-georiënteerd te programmeren. Object georiënteerd programmeren maakt de structuur van een code duidelijker en makkelijker te begrijpen voor zowel de computer als de buitenwereld. Daarom zie je tegenwoordig steeds meer programmeurs die deze manier van coderen hanteren.

cccQua taal is C++ niet de makkelijkste om mee te beginnen en het wordt daarom ook aangeraden om als beginnende programmeur eerst de basis van het programmeren onder de knie te krijgen. Talen als BASIC of Processing zijn een goed startpunt.

Zodra je het trucje een beetje onder de knie hebt is C++ echter een paradijs voor veel programmeurs. De vele mogelijkheden en grote documentatie maakt het mogelijk om complexe en veelzijdige programma’s te maken op je computer. Een goede manier beginnen met programmeren in C++ is door gebruik te maken van Microsoft Visual C++. Dit is een gratis te downloaden programmeer omgeving die je op weg helpt door functies voor jou te typen en – de naam zegt het al – helpt je op een visuele manier om jouw programma vorm te geven. Tel daarbij op dat Visual C++ ook nog een functie heeft die je helpt met debuggen en dan weet je wel dat je goed zit.

De basis versie van Microsoft Visual C++ is gratis te downloaden van de officiële Microsoft website.